Za nami kolorowy kiermasz wielkanocny oraz druga edycja konkursu na „Goleszowski Przysmak Wielkanocny".
Profesjonalne jury, w skład którego weszli Mateusz Wojnar - Szef Kuchni Aramark w Czechach, Michał Fabiszewski - Główny Szef Kuchni Sodexo Polska oraz Joanna Giemza - szefowa kuchni w Restauracji Pod Tułem, nie mieli łatwego zadania w wyborze najsmaczniejszych przysmaków.
Po degustacji, komisja sędziowska wyłoniła zwycięzców w następujących kategoriach:
1 miejsce: Helena Mańka - Pasztet z kaczki z pieczarkami
2 miejsce: Alicja Sobczyk – Żurek Wielkanocny
3 miejsce: Ewa Gojniczek - Koszyczek Wielkanocny
1 miejsce: Zuzanna Włosok - Ciasteczka "słodkie jajeczka"
2 miejsce: Karina Wesołowska - Ciasto marchewkowe
3 miejsce: Izabela Winiarska - Ciasto "zielony mech"
Gratulacje dla wszystkich uczestników oraz słowa podziękowania dla jury, które zaszczyciło konkurs swoją obecnością.
Fot. GOK